Vertrouwenspersoon Hervormde Gemeente Wierden

Regelmatig hoor je er via de media over. Situaties waarin er sprake is van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Daar waar mensen zijn beschadigd door machtsmisbruik. Iedereen kent wel voorbeelden van misstanden die aan het licht zijn gekomen in de sportwereld, kinderopvang maar helaas ook in kerken. Het betreft met name situaties die te maken hebben met machtsongelijkheid zoals bij grensoverschrijdend gedrag van bijvoorbeeld kerkenraadsleden, hulpverleners of vrijwilligers.

JOSÉ OP MISSIE; vanuit het Home-Team

We mogen dankbaar terugblikken op een goede informatie avond, waarbij José haar persoonlijke ervaringen heeft gedeeld, en uitleg gaf over haar missie bij Missionvale Care Centre in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.

Waar ze mensen hoop wil bieden, het geloof wil delen en zich in wil zetten voor kinderen en jongeren d.m.v. evangelisatie en praktische hulp. We danken de aanwezigen voor hun komst en betrokkenheid.

Hartelijk welkom op de koffieochtend in Wierden!!

Op woensdag 31 januari 2018 wordt er in gebouw Hebron bij de Dorpskerk, Burg. van de Bergplein in Wierden weer een koffieochtend gehouden. De spreekster van deze ochtend is Sarianne van Dalen. Het thema zal zijn: Durf vrij te leven.

Durf je vrij te leven of laat jij je beheersen door angst? Lukt het nog om ontvankelijk te leven als een kind of schiet je in de kramp? Hoe vrij beweeg jij je in deze angstige wereld? Durven heeft alles te maken met loslaten en het van God ontvangen.

actie kerkbalans staat voor de deur

Vanmorgen trof mij deze tekst, misschien mooi om te overdenken in het kader van de actie kerkbalans

Breng de gehele tiende naar de voorraadkamer, opdat er spijze zij in mijn huis; beproeft Mij toch daarmede, zegt de HERE der heerscharen, of Ik dan niet voor u de vensters van de hemel zal openen en zegen in overvloed over u uitgieten.

dus...van geven wordt je rijk!

Save the date: 20 februari - 19.00 uur - Joop Gottmers

Bokskampioen wordt drugsbaron wordt christen… Joop Gottmers. In levende lijve komt hij naar Wierden om over zijn heftige verleden te vertellen. Dit wil je niet missen!Joop Gottmers werd als kind gepest. Van zijn vader moest hij toen op boksen. Via de bokswereld kwam hij terecht in de drugswereld en belandde in de gevangenis. Daar greep God hem in zijn kraag. En nu vertelt deze voormalige crimineel over Gods liefde. Zijn levensverhaal is interessant voor catechisanten en iedereen die geïnteresseerd is in wat God in mensenlevens kan doen.

Klim - avond Salfathion en Next en foto's

Vrijdagavond 19 januari zijn we met de groepen salfathion en next bij Arqué in Enschede heen wandklimmen geweest. Om 19.30 uur zijn we met een groep van 30 personen vertrokken bij de Dorpskerk richting Enschede, waar ze klimwanden hebben van 8 meter maar ook zelf van 18 meter hoog ! Het koste nog best wat moeite om ze allemaal goed te kunnen beklimmen ! Na  anderhalf uur  klimmen zijn we weer terug gegaan richting  Wierden! En hebben we ter afsluiting bij Charly nog een lekker hapje gegeten!

Facebook en de kerk

We hebben als kerk een website en een Facebookpagina  die allebei
regelmatig worden bezocht.
Op Facebook staat niet alles wat ook op de website staat maar staan vooral dingen die wat extra publiciteit nodig hebben ook buiten onze eigen gemeente.
Ook zijn er verslagen van leuke activiteiten met bijbehorende foto’s te vinden.
Onze Facebookpagina is voor iedereen toegankelijk.
Het beheer van de Facebook-pagina en website wordt gedaan door dezelfde personen.
Wanneer u een activiteit op Facebook of website vermeld wilt hebben dan kunt u dit mailen naar info@hervormdwierden.nl
De Facebook-pagina  van hervormd Wierden https://www.facebook.com/HervormdWierden
kunt u herkennen aan ons kerklogo.

Er is ook nog een andere facebook site binnen onze hervormde gemeente actief, maar die valt niet onder verantwoordelijkheid van de kerk. Het is een particulier initiatief van enkele gemeenteleden.
Het is een besloten groep waarvan u lid kunt worden en waar ook artikelen geplaatst kunnen worden. Wel moet u er dan rekening mee houden dat de artikelen alleen door die besloten groep bekeken kunnen worden.
Dus als u artikelen wilt laten plaatsen die door iedereen bekeken kunnen worden kunt u beter kiezen voor onze eigen Facebook-pagina.