Lokale Advies Raad Carintreggeland

De Diaconie participeert in de plaatselijke Lokale Advies Raad van Carintreggeland. Carintreggeland biedt thuiszorg, verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg in een groot deel van Twente en Deventer. Met een breed aanbod van diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn helpen we mensen om prettig en zo zelfstandig mogelijk te leven.

 

Thuiszorg

Bij Carintreggeland Thuiszorg kunt u terecht voor; huishoudelijke hulp (particulier of met PGB), verzorging en wijkverpleging. Wist u dat wij ook 's nachts thuiszorg bieden?

Bezoekadres Thuiszorg Wierden: Gezondheidscentrum de Oosterhof Akeleistraat 26

7641 CS Wierden

 

Personenalarmering en zorgopvolging

Wanneer u valt en niet meer rechtop kunt komen of u voelt zich plotseling ziek en u heeft direct hulp nodig, dan kunt u gebruik maken van een alarmeringsapparaat. U drukt op de knop van het zendertje dat u bij u draagt of op de alarmknop op het alarmeringsapparaat. Binnen enkele seconden komt uw alarmsignaal binnen bij de Meld en Zorgcentrale van Carintreggeland. U vertelt ons wat er aan de hand is en wij zorgen er voor dat er binnen dertig minuten iemand naar u toe komt om hulp te verlenen.

 

Dagverzorging

In de gemeente Wierden biedt Carintreggeland op een aantal plaatsen dagverzorging. Dagverzorging Eikenlaan en ’t Hofje. U komt overdag bij ons en krijgt de zorg die u nodig heeft en 's avonds bent u weer thuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 06 34351725.

 

Zorgcentrum Wierden

Zorgcentrum Wierden is gevestigd in De Holtinck en heeft 23 verzorgingshuisplaatsen. Daarnaast zijn er 21 aanleunwoningen waar u zorg kunt ontvangen. U kunt er terecht voor bijvoorbeeld verzorgingshuiszorg en tijdelijke opname.
Bezoekadres Zorgcentrum Wierden: De Holtinck 23, 7641 BM  Wierden

 

Verpleeghuis De Botterhof

De Botterhof is een kleinschalig verpleeghuis voor 60 bewoners met een psychogeriatrische indicatie. Zij worden gehuisvest op de begane grond in tien geschakelde woningen. Een woning biedt plaats aan zes bewoners die elk een eigen zit/slaapkamer hebben en gezamenlijk gebruikmaken van een huiskamer met keuken.
Het plein, dat centraal in het complex ligt biedt ruimte aan het restaurant, een kapper en een winkel. Verder is er in het complex een behandelkamer voor de arts en de verschillende therapeuten (bijvoorbeeld de fysiotherapeut). Het plein heeft een buurttfunctie; buurtbewoners kunnen in het restaurant eten of een kop koffie drinken. 
Bezoekadres de Botterhof: De Botterhof 1, 7642 VM Wierden.

 

Zorgregelaar

Met al uw vragen kunt u bij onze Zorgregelaars terecht. Zij bieden een luisterend oor en hebben kennis van zaken. Ons uitgangspunt is dat u naar wens geholpen wordt en dat u de zorg krijgt die bij u past. U krijgt een contactpersoon die uw situatie goed kent en in de gaten houdt. En we houden contact ook nadat u bent opgenomen of de zorg waarvoor u een indicatie heeft gekregen, is ingegaan. De Zorgregelaar helpt u snel en zonder verwijzing en brengt geen kosten in rekening.

 

Hulpmiddelen

Bij de receptie aan de Eikenlaan 5 te Wierden, bevindt zich het uitleenpunt van  Carintreggeland. Inwoners van het gebied Wierden, Rijssen, Twenterand en Hellendoorn kunnen hier terecht voor het huren van diverse hulpmiddelen als krukken, hoog-laagbedden, bedverhogers en douchekrukken. Ook kunnen bezoekers er artikelen lenen of kopen die het dagelijkse leven aangenamer maken of ondersteunen.

 

Leden

Met het ledenaanbod van Carintreggeland willen we graag bijdragen aan uw gezondheid, leefstijl en comfort. Leden van Carintreggeland ontvangen kortingen op diensten, zoals de kapper en pedicure aan huis, een tuinman, cursussen etc.

 

Meer informatie

Bel voor meer informatie met 088-3677000, 24 uur bereikbaar (lokaal tarief) of bezoek onze website: www.carintreggeland.nl