De Nederlandse Patiënten Vereniging - afdeling vrijwillige thuishulp

Vrijwillige Thuishulp NPV – Wierden

Uw vraag, onze zorg!

“Ik ben mantelzorger voor mijn man die niet alleen kan zijn. Wie kan hem even gezelschap houden  zodat ik boodschappen kan doen?”

“Onze autistische zoon vraagt veel van onze aandacht. Is er iemand die af en toe wat leuks met onze andere kinderen kan doen?”

“Mijn vader is beginnend dementerend. Wie kan er een keer per week met hem gaan wandelen?”

“Ik zit veel binnen en zou het fijn vinden als iemand met mij in de rolstoel een wandeling wil maken en bij mooi weer een kop koffie drinken op een terrasje.”

“De dagen duren erg lang; ik zou het gezellig vinden als er iemand komt voor een kop thee en een spelletje.”

Vrijwilligers van NPV-Thuishulp bieden u praktische hulp in deze en andere vergelijkbare situaties. Wij vinden het belangrijk om u en uw omgeving optimaal te ondersteunen in uw thuissituatie. Wij werken daarbij samen met de professionele zorg en mantelzorg die u al heeft. Huishoudelijke hulp wordt niet door vrijwilligers verricht.

Hoe werkt NPV-Thuishulp?

Als u hulp nodig heeft, wil de NPV proberen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zal de coördinator persoonlijk contact met u opnemen, om uw hulpvraag op die manier zo helder mogelijk te krijgen. De coördinator schat uw hulpvraag in en gaat op zoek naar een vrijwilliger die bij u past. Hierbij kan eventueel ook gekeken worden of er in uw eigen netwerk mensen zijn die u kunnen helpen. In overleg met u bepaalt de coördinator wie er wordt benaderd. Als er een vrijwilliger is gevonden, volgt er een kennismakingsgesprek. Gaan beide partijen akkoord, dan gaat de vrijwilliger aan de slag. De coördinator houdt contact met de hulpvrager en vrijwilliger en er wordt een termijn afgesproken wanneer de hulpvraag wordt geëvalueerd.

Zorgmaatje Project

De PKN heeft het Zorgmaatje Project opgezet om als kerk  oog te hebben  voor mensen die het moeilijk hebben sinds de overheid haar sociale beleid aan het afbouwen is. Er zijn veel zorgafhankelijke mensen die nog thuis wonen en door de bezuinigingen in de knel komen. Dit kan zijn doordat men geen eigen sociaal netwerk (meer) heeft waar men een beroep op kan doen. Men dreigt in een sociaal isolement  te raken of de partner  is overbelast geraakt en zelf ook al op leeftijd. In dergelijke situaties willen we samen met de diaconie en de NPV kijken of we een zorgmaatje kunnen vinden die iets kan betekenen voor de kwetsbare medemens. U kunt contact opnemen met de coördinatoren.

Coördinatoren Wierden:   Nel de Jong en Hanny van der Kolk

Ons telefoon nummer is: 06 17153078

Website: www.npvthuishulp.nl
Ons mailadres is:

Algemeen e-mailadres:

Sinds 2001 werken de NPV afdeling Wierden/Enter/Almelo en de diaconieën van de Hervormde Gemeente Enter, de Gereformeerde Kerk te Enter, de Gereformeerde Gemeente te Enter en de Hervormde Gemeente van Wierden samen in de vrijwillige thuishulp.

De NPV en de diverse diaconieën hopen hierdoor meer hulp te kunnen verlenen vanuit de christelijke levensovertuiging. Iedereen kan een beroep op ons doen, jong of oud, ongeacht zijn/haar levensovertuiging.

De NPV Vrijwillige Thuishulp is onderdeel van de NPV afdeling Wierden-Enter-Almelo:

Voorzitter Dhr. J W. van der Kolk, Nijverdalsestraat 155b, 7642 LE Wierden. Tel. 0546-572279

Secretaris Dhr. A. J. Stegeman, Voormors 19, 7468 HG Enter. Tel. 0547-382725