alpha cursus

Wat is de Alpha cursus?

Tijdens tien interactieve en gezellige avonden krijgt u inspirerende inleidingen over 15 verschillende geloofsonderwerpen: bijv. ‘Geneest God vandaag de dag nog?’ ‘De Bijbel lezen waarom en hoe?’ of ‘Hoe herken ik het werk van de Heilige Geest in mijn leven?’

Stel al uw vragen en praat met andere deelnemers door over de onderwerpen.

We beginnen de avond met een maaltijd. Dit is een goede manier om elkaar beter te leren kennen.

Ook wordt er een kort weekend in Huize Elisabeth doorgebracht, om dieper in te gaan over het werk van de Heilige Geest.

Waarom Alpha?

‘De saamhorigheid in een Alpha groep is heel groot. Je bent zo'n avond heel intens bezig met je geloof en door er met jong en oud, wél of niet- kerkelijk over te praten, beleef je het steeds weer op een andere manier.’- reactie van een deelnemer.

Voor wie?

De cursus is voor iedereen die meer wil leren van het christelijk geloof, kerkelijk of niet kerkelijk. De ervaring leert ons dat het ook voor kerkelijken een zéér inspirerende cursus is omdat het een boost geeft aan je persoonlijke geloofsleven. De leeftijden variëren in een groep van begin 20 tot ver in de 70 (of ouder) en dat maakt de gesprekken ook zo waardevol!

Wanneer?

De Alpha cursus start op twee momenten in het jaar: in september en in januari.

Kosten?

De cursus is in principe gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Vragen of aanmelden?

Dit kan via: Eline Verhagen 0546-753129

Een mailtje sturen kan ook naar: alphawierden@outlook.com